Gode Tips Og Triks For Feline Omsorg

Å bli katteeier er en stor beslutning. Sure katter har en historie med å være uavhengige kjæledyr, men dette betyr ikke at du ikke trenger å ta vare på dem. Det er en rekke ting å vurdere når du tar vare på en kjæledyrkatt. Artikkelen nedenfor vil illustrere hvilke ting du trenger å vite.

Se hvor mange godbiter du gir katten din. Som mennesker kan katter lett overspise junk food. Dette kan føre dem til å få vekt og kan føre til noen helseproblemer som hjerteproblemer og diabetes. Hvis du gir katten behandler, gi dem en liten mengde og gjøre det til en spesiell ting i stedet for en vanlig rutine.

Hold farlige kjemikalier unna katten din. Akkurat som barn, må katter holdes borte fra gjenstander som rengjøringsmidler siden de kan skade dem. Disse kjemikaliene er i utgangspunktet gift, og hvis kattene dine bruker noen eller får noen på dem, kan de bli veldig syke, bli brent eller muligens dø. Oppbevar disse gjenstandene på et sted der katten din ikke finner dem, eller bruk en barnesikker lås på stedet.

Sørg for at katten din er skikkelig hydrert. Som mennesker, katter trenger å drikke mye vann. Hvis de ikke får nok vann, kan de bli dehydrert, utvikle ulike helseproblemer, eller dø. Sørg for at de alltid har en skål med friskt og rent vann. Selve bollen må også rengjøres og etterfylles hver dag. Du bør også holde denne bollen på ett sted.

Sikre du har en fint pet bærer eller kurven for transport din kattene fra ettall plasseringen å morgendagen. En skikkelig transportør eller kurv bør ha nok plass for dem å snu i komfortabelt. Det bør også være lett å rengjøre. Sørg for at den er foret med et teppe, pute eller håndkle for å hjelpe den holde seg komfortabel og koselig for dem når du reiser.

Få en skrapestolpe for å hindre katten i å rive opp teppet. Hvis du kan, kan du få et innlegg som ikke har samme type teppe som er på gulvet i hjemmet ditt, slik at katten din ikke forbinder de to. I stedet får du et innlegg som er dekket av papp, sisal eller tykt tau.

Hvis du vil ha katten din i mange år, er det lurt å holde dem innendørs. Mens en katt kan nyte å gå ut, er det statistisk bevist at utendørs katter lever kortere liv enn innendørs katter. Det er farer for en katt som tilbringer tid ute, ikke minst av alle andre dyr.

Når du trener en katt, ta den riktige tilnærmingen. Oppmuntring virker bedre enn sinne. Hvis du prøver å lære en kattunge å bruk en litterbox, for eksempel, hyle ut ville bare skremme en liten katten. Når katten begynner å gå utenfor boksen, forsiktig plassere dem i boksen slik at de lærer.

Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, er det mange ting å vurdere når du eier en katt. Sørg for å bruke informasjonen som er gitt hvis du er katteeier eller seriøst vurderer å få en kjæledyrkatt. Når du tar vare på katten din, vil katten din ta vare på deg.